Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011


Υπογράφηκε το 

μνημόνιο συνεργασίας 

Βαρδινογιάννη-πρίγκιπα

Ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό. Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και ο οικονομικός έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ ξεκινά άμεσα, ώστε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να έχει περάσει στα χέρια του Σαουδάραβα το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Παναθηναϊκού.
Έτσι, μετά από 32 χρόνια υπό την οικογένεια Βαρδινογιάννη, οι “πράσινοι” ετοιμάζονται να μιλήσουν αραβικά. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με την υπογραφή του μνημονίου και μπαίνουμε σε μήνα διαρκών εξελίξεων. Την Παρασκευή ξεκινά ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην ΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές και νομικούς του πρίγκιπα, ο οποίος θα διαρκέσει (σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς) μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι όλα έτοιμα για να μπουν τα χρήματα του Σαουδάραβα στην ΠΑΕ. Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου θα έχει καταθέσει τα 15 εκατομμύρια σε ειδικό λογαριασμό για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στις 22 θα υπογραφεί η μεταβίβαση του 54,7% που κατέχει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, με το ποσοστό του Αλ Σαούντ να εκτοξεύεται στο 85% των μετοχών της ΠΑΕ.
Τα χρήματα αυτά θα παραμείνουν ανενεργά μέχρι να διοριστεί νέο ΔΣ της ΠΑΕ, με ανθρώπους εμπιστοσύνης του πρίγκιπα. Αυτό θα συμβεί πιθανότατα στις 29 Νοεμβρίου, με έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα συγκαλέσει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου