Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011


Αθώος και ο Αγροτικός Αστέρας 

στην «αυτοκάθαρση 

του ελληνικού ποδόσφαιρου»

Με την αθώωση και του Αγροτικού Αστέρα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, παίχτηκε το τελευταίο επειδόσιο της φαρσοκωμωδίας που ονομάστηκε «αυτοκάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Έτσι, με βάση τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων και μίας αμφιλεγόμενης επιτροπής, διορισμένης από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο όλων των εποχών στη χώρα μας ευθύνονται και τιμωρήθηκαν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα με αποπομπή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, η Ηλιούπολη και ο Αετός Σκύδρας με υποβιβασμό. Και από την ελληνική δικαιοσύνη κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο Αχιλλέας Μπέος, ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο Βασίλης Καρακούλιας και κατόπιν εορτής ο (φυγόδικος) Μάκης Ψωμιάδης. Με βάση το πόρισμα της κ. Πόπης Παπανδρέου, στο σκάνδαλο πιθανώς να εμπλέκονταν 26 ομάδες και 83 φυσικά πρόσωπα.
Ο Αγροτικός Αστέρας κρίθηκε λοιπόν και αυτός τελεσίδικα αθώος για τη χειραγώγηση των αγώνων με την Καβάλα. Πρόκειται για τα ματς τα οποία πριν από τρεις σχεδόν μήνες (στην εκδίκαση της υπόθεσης της Καβάλας) η ίδια επιτροπή χαρακτήρισε διεφθαρμένα με υπαιτιότητα του προέδρου της ομάδας, Κώστα Ριαβόγλου, με συνέργεια των παικτών και παρασκηνιακή βοήθεια του Μάκη Ψωμιάδη. Στο σκεπτικό εκείνης της απόφασης αναφερόταν μεταξύ άλλων: "Η Επιτροπή οδηγείται στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο αγώνας αυτός χειραγωγήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας Κ. Ριαβόγλου, με την βοήθεια ασφαλώς και ποδοσφαιριστών του, αναμειχθέντος όμως παρασκηνιακώς στη χειραγώγηση αυτή και του Χρυσόστομου Ψωμιάδη".
Έτσι και ο σύλλογος του Ευόσμου επιστρέφει σαν κύριος στη Β' Εθνική, τη στιγμή που η ΕΠΟ, η Πολιτεία και οι διοργανώτριες Αρχές των πρωταθλημάτων άφησαν να περάσει η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί για πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Οι μόνοι υπεύθυνοι δηλαδή είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και η Ηλιούπολη.

Με υποβιβασμό έχει τιμωρηθεί (πρωτόδικα) και ο Αετός Σκύδρας, όμως έχει κάθε δικαίωμα να αισιοδοξεί ότι θα απαλλαγεί ξανά στην Επιτροπή Εφέσεων. Την πρώτη του νίκη την πέτυχε σήμερα. Λίγες ώρες αφού τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής για το ματς με την Ηλιούπολη, ουσιαστικά αθωώθηκε για το παιχνίδι με τη Δόξα Κρανούλας στην ΕΠΟ (του επιβλήθηκε αφαίρεση 5 βαθμών). Η ίδια επιτροπή θα εκδικάσει την επόμενη βδομάδα τη νέα έφεσή του κατά του δεύτερου υποβιβασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου