Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

Ταύρος στην αρένα

Φιλοξενούμενος σε μια αρένα ταυρομαχιών που απέκτησε στέγη για να γίνει προσωρινό σπίτι της Κάχα Λαμποράλ, ώσπου να ανακαινιστεί η «Φερνάντο Μπουέσα», ο Ολυμπιακός ψάχνει απόψε την υπέρβαση που μπορεί να τον βάλει σε τροχιά διάκρισης στην Ευρωλίγκα.
Στον Σπανούλη ποντάρει πολλά ο ΙβκοβιτςΣτον Σπανούλη ποντάρει πολλά ο ΙβκοβιτςΗ νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί της Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο έγινε βάλσαμο και πηγή αυτοπεποίθησης για μια ομάδα που έμοιαζε έτοιμη να παραδώσει τα όπλα πριν καλά καλά τα φέρει επ' ώμου. Μετά τη Βιτόρια ακολουθεί, την ερχόμενη Τετάρτη, το Καντού. Το 0-4 ήταν μια εφιαλτική προοπτική, κλειδωμένη πλέον στο συρτάρι με τα νεκρά σενάρια.
«Δεν είναι τόσο δύσκολος ο αγώνας όσο αυτός της προηγούμενης εβδομάδας», είπε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. «Τότε είχαμε πολύ άγχος, τώρα ελάχιστο. Οφείλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση που φρόντισε να ναυλώσει τσάρτερ, ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Οι τραυματισμοί είναι αυτοί που μας κάνουν τη μεγάλη ζημιά. Και δεν έχω τρόπο για να τους αντιμετωπίσω».
Ο Ματ Χάουαρντ έμεινε στην Αθήνα, αφού τραυματίστηκε στη φτέρνα και θα επιστρέψει σε 15-20 ημέρες. Απών είναι και ο Πελεκάνος, ενώ οι Λούκας, Αντιτς, Παπαδόπουλος θα παίξουν με σφιγμένα δόντια. Το τζάμπολ θα γίνει στις 9 μ.μ., με απευθείας μετάδοση από την NovaSports3.
«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα», είπε ο Λάζαρος λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο. «Εχουμε απέναντί μας έναν φορμαρισμένο αντίπαλο. Θα πρέπει πρώτα απ' όλα να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό. Σε εκτός έδρας αγώνες στην Ευρωλίγκα αν σε πάρει η κατηφόρα, πας, χάθηκες. Εμείς δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Αλλά δεν έχουμε στόχο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα του χειμώνα. Ο,τι κάνουμε τώρα είναι παρακαταθήκη για την άνοιξη. Ειδικά οι εμπειρίες που παίρνουν τα νέα παιδιά».
Ο Παπαδόπουλος θα βρει απέναντί του στην «Ιραδιέρ Αρένα» τον δανεικό από το ΝΒΑ Γάλλο σέντερ Σεραφέν, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης θα συναντήσει τον άλλοτε δήμιο της εθνικής ομάδας, Πάμπλο Πριχιόνι. Ο πολύπειρος Αργεντινός, επέστρεψε στη Βιτόρια για να μοιραστεί με τον Γάλλο Ερτέλ την μπαγκέτα που άφησε φεύγοντας για τη Βαρκελόνη ο Βραζιλιάνος Χουέρτας.
Η Κάχα Λαμποράλ, που ξεκίνησε με δύο νίκες (Φενέρμπαχτσε έξω, Καντού μέσα), ποντάρει πολλά στον αναπόφευκτο Τελέτοβιτς, στους δύο Μπιέλιτσα, στον διεθνή Ισπανό Σαν Εμετέριο, αλλά και σε έναν Αμερικανό που ήρθε από το ΝΒΑ με συμβόλαιο λίγων εβδομάδων: τον σκόρερ Ρέτζι Ουίλιαμς. Δεν είναι η ομαδάρα που έφτανε κάθε χρόνο στο φάιναλ φορ, ούτε βέβαια αμελητέα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς παραμένει στο τιμόνι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου