Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011


Αναβλήθηκε η έναρξη 

της Α1 μπάσκετ!

Την αναβολή της έναρξης της Α1 μπάσκετ αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Η λίγκα δεν έχει κλείσει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο (είναι πιθανότατη η συμφωνία με ΕΡΤ, Νοva και ΟΠΑΠ TV) και δεν προτίθεται να στείλει τις ομάδες να αγωνιστούν πριν κατατεθεί επίσημη πρόταση από κανάλι. Έτσι, όχι μόνο η πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και η ίδια η διοργάνωση του πρωταθλήματος βρίσκεται στον αέρα!
Αυτό σημαίνει ότι η επ' αόριστον αναβολή μπορεί να αρθεί ακόμα και αύριο το πρωί, εφόσον έρθει επίσημη πρόταση για τηλεοπτικό συμβόλαιο, μπορεί όμως να διαρκέσει και για έναν ή περισσότερους μήνες!
Υπέρ της αναβολής ψήφισαν ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο Περιστέρι, ο ΚΑΟΔ, ο Ηλυσιακός και το Μαρούσι. Αρνητικές οι ψήφοι Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Καβάλας και Κολοσσού Ρόδου, ενώ λευκό ψήφισε ο Ίκαρος Καλλιθέας και απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΑΓΟΡ.

Πρίγκιπας Σουλτάν: Είμαι έτοιμος 

να ολοκληρώσω το ντιλ γ

ια τον Παναθηναϊκό

Έτοιμος 100% να κλείσει τη συμφωνία για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ στην πρώτη του συνέντευξη στον ελληνικό Τύπο. Επιβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα φτάσει στην Ελλάδα μαζί με τον Βλάση Τσάκα, στον οποίο σκοπεύει να δώσει ρόλο αν τελικά γίνει μεγαλομέτοχος των “πρασίνων”.
“Χαιρετώ τους οπαδούς της ομάδας. Πριν λίγες μέρες έστειλα το πρώτο μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού λέγοντας ότι έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο. Πρώτα από όλα είναι σοβαρή η πρόταση μου για τον Παναθηναϊκό. Μαζί με τον κ. Τσάκα μελετάμε κι αναλύουμε όλα τα κομμάτια της επικείμενης συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό. Είναι εδώ μαζί μου και περιμένουμε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Θα βρίσκομαι σύντομα στην Αθήνα”, σημείωσε ο πρίγκιπας Σουλτάν στον Sentra FM, με τον ιδιαίτερο γραμματέα του να ασκεί χρέη μεταφραστή από τα αραβικά στα αγγλικά.
Ερωτηθείς για το ρόλο του Βλάση Τσάκα στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, τόνισε: “Δεν έχουμε συζητήσει προς το παρόν για το τι ακριβώς θα κάνει, αλλά είναι δεδομένο ότι θα μας βοηθήσει. Τον εμπιστεύομαι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα”.
Για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε έτοιμος από την πλευρά του να ολοκληρώσει τη συμφωνία: “Από την πλευρά μου σας ενημερώνω ότι είμαι 100% έτοιμος για να κλείσω την συμφωνία, όπως προείπα. Απλά περιμένω να γίνουν οι τελικές επαφές. Αυτό που θέλω όσο τίποτα είναι οι μετοχές να γίνουν δικές μου και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον σύλλογο και την ομάδα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους παίκτες του Παναθηναϊκού ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα της χώρας σας που παίζει αυτή την ώρα”.

Αθώος ο Αστέρας Τρίπολης, 

μένει στη Σούπερ Λίγκα!

Συνεχίζει να ανατρέπει τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας το Εφετείο της ΕΠΟ. Σε δεύτερο βαθμό, ο Αστέρας Τρίπολης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, κρίθηκαν αθώοι, καθώς τα στοιχεία δεν κρίθηκαν επαρκή. Έτσι η ομάδα παραμένει στη Σούπερ Λίγκα και ο παράγοντας βλέπει την ποινή τριετούς απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο να ακυρώνεται.
Η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε ότι οι συνομιλίες του Μάκη Ψωμιάδη για τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Καβάλα είναι αόριστες και αντιφατικές. Συγκεκριμένα, την πρώτη φορά ακούγεται να λέει στον Νίκο Λυράκη ότι οι Αρκάδες πρόσφεραν 500.000 ευρώ, ενώ αργότερα, στην ίδια κασέτα, μιλάει για ποσό 300.000 ευρώ. Παράλληλα, για 40 μέρες από τον αγώνα, ο αφανής ιδιοκτήτης της Καβάλας δεν ακουγόταν να λέει οτιδήποτε σχετικό από το τηλέφωνό του, ώσπου μίλησε με τον Λυράκη και ανέφερε πρώτη φοράτο θέμα της δωροδοκίας από πλευράς Αστέρα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά, μετά τις περιπτώσεις Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, που η Επιτροπή Εφέσεων ρίχνει στο κενό απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, κάτι που έχει προβληματίσει αρκετά τους ανθρώπους του συνεταιρισμού. Εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα εμπιστοσύνης της Σούπερ Λίγκας προς τα μέλη του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού της οργάνου. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τους:  Χαρίλαο Κλουκίνα (πρόεδρος), Στέφανο Στεφανόπουλο, Γεώργιο Στεφανάκη (τακτικά μέλη), Άγγελο Κατσίμπα και Παναγιώτη Παπανότη (αναπληρωματικά μέλη) για τους οποίους τίθεται θέμα άμεσης αντικατάστασης.
Μποροβήλος: Δεν έπρεπε να μπούμε ποτέ σε περιπέτεις
Ασφαλώς δικαιωμένος εμφανίστηκε μετά την απαλλακτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η ομάδα του δεν έπρεπε ποτέ να μπει σε όλη αυτήν την περιπέτειας και πρόσθεσε: “Η κατάσταση αυτή έκανε κακό στην ομάδα και την αποσυντόνισε. Τώρα απερίσπαστοι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Να ασχοληθούμε με την μπάλα και μόνο. Όταν αισθάνεσαι αλλά και είσαι πεντακάθαρος, νιώθεις διπλά πληγωμένος αν σε εμπλέκουν σε μία τέτοια ιστορία. Αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι να βρει ο Αστέρας το δρόμο του, αφού δεν ξεκίνησε τη σεζόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Οι άλλες υποθέσεις

Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε τις προσφυγές του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου κατά των αθωωτικών αποφάσεων για τις ΠΑΕ ΟΦΗ και Θρασύβουλος. Οι πρωτόδικες αποφάσεις διατηρούνται και οι εμπλεκόμενοι θεωρούνται αθώοι. Οι μόνοι που ακόμα αγωνιούν είναι οι διαιτητές Δημητρόπουλος, Βερρής και Κουτσουμπού, οι οποίοι παραπέμπονται στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις, αναφορικά με τις υποθέσεις των ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και Γεώργιος Μποροβήλος, ΠΑΕ ΟΦΗ, Νικόλαου Μαχλά και Ηρακλή Νύχταρη, ΠΑΕ Θρασύβουλος, Ιωάννη Ρόδη και τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Με την υπ΄ αριθμόν 204/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και του προέδρου αυτής Γεώργιου Μποροβήλου κατά της υπ΄αριθμόν 216/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει την προσβαλλομένη πρωτοβάθμια απόφαση. Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες από τις αποδοθείσες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΟΦΗ
Με την υπ΄ αριθμόν 205/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκου κατά της υπ΄ αριθμόν 214/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, της ΠΑΕ ΟΦΗ του προέδρου της Νικόλαου Μαχλά και του Ηρακλή Νύχταρη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Με την υπ΄ αριθμόν 206/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκη κατά της υπ΄ αριθμόν 302/29-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής, της ΠΑΕ Θρασύβουλος και του προέδρου αυτής Ιωάννη Ρόδη. Δέχεται κατ΄ ουσία την έφεση ως προς τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού. Εξαφανίζει ως προς τους εν λόγω εφεσίβλητους την πρωτοβάθμια απόφαση και παραπέμπει κατά τούτο την υπόθεση στην Αρμόδια Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ.


Απαλλάχθηκε ο Λεβαδειακός, υποβιβάζονται Αγροτικός 

Αστέρας και Ιωνικός

Αθωώθηκε και ονειρεύεται Σούπερ Λίγκα ο Λεβαδειακός. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής θεώρησαν μεν χειραγωγημένο το παιχνίδι στην Ηλιούπολη (νίκησε 4-2) στις 21 Μαρτίου, όμως δεν βρήκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους Βοιωτούς. Ταυτόχρονα, απαλλάχθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Κομπότης και θεωρητικά, μετά και την τελεσίδικη απόφαση του Αστέρα Τρίπολης, η Σούπερ Λίγκα μπορεί να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.
Αυτό πάντα στη θεωρία, γιατί ακόμα η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, το πλέον πιθανό είναι να ασκηθεί αυτεπάγγελτα έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο, καθώς βάσει κατηγορητηρίου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος της δωροδοκίας ή του παράνομου στοιχηματισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα του παράνομου στοιχηματισμού η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ στις υποθέσεις δωροδοκίας και χειραγώγησης αγώνα, ο Λεβαδειακός απαλλάχθηκε με ψήφους 2-1 και τον πρόεδρο της επιτροπής, κ.Κατσή να μειοψηφεί.
Την τύχη του Λεβαδειακού δεν είχαν ο Αγροτικός Αστέρας και ο Ιωνικός, που τιμωρήθηκαν με την ποινή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Ευόσμου θεωρήθηκε ένοχη για “στήσιμο” των αγώνων με την Καβάλα για Πρωτάθλημα και Κύπελλο τη σεζόν 2008-09 (για τα ίδια ματς καταδικάστηκαν και οι “αργοναύτες”), ενώ εκείνη της Νίκαιας για χειραγώγηση του περσινού εκτός έδρας αγώνα με το ποδόσφαιρο. Στον πρόεδρο του Αστέρα, Κώστα Ριβόγλου, σε εκείνον του Ιωνικού, Κώστα Χαραλαμπίδη, αλλά και στον μεγαλομέτοχο των Νικαιωτών, Χρήστο Κανελλάκη, επιβλήθηκε επταετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Η Πειθαρχική Επιτροπή δεν εξέτασε την υπόθεση της Ρόδου, καθώς έχει ήδη υποβιβαστεί για άλλους λόγους στη Δ' Εθνική. Συγκεκριμένα, δεν πήρε πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (δεν είχε καταθέσει καν φάκελο) και ως εκ τούτου η ΠΑΕ διαλύθηκε, οπότε δεν συνέτρεχε ουσιαστικός λόγος εξέτασης της υπόθεσης.

Φάκος: Γιατί δεν άσκησα δίωξη σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Θα προσφύγει κατά της καταδίκης της Παναχαϊκής

Πολλή κριτική έχει ασκηθεί στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς επειδή δεν έχουν παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανα για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων τα “μεγάλα ψάρια” της Σούπερ Λίγκας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Ανδρέας Φάκος εξήγησε γιατί δεν άσκησε διώξεις, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να το κάνει στο μέλλον. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ασκήσει πέντε νέες διώξεις σε ομάδες Β' και Γ' Εθνικής, ενώ πήρε το μέρος της Παναχαϊκής στο ζήτημα του υποβιβασμού της αχαϊκής ΠΑΕ.

Στις περιπτώσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο κ.Φάκος συνέστησε υπομονή. Μιλώντας στην εκπομπή “Δίκη” του “ΣΚΑΪ” υπενθύμισε ότι ήδη έχουν ασκηθεί αρκετές διώξεις σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να προτρέχουμε και να θέλουμε ντε και καλά αίμα και σάρκα στην αρένα. Δεν πρέπει να γίνονται δίκες εξπρές. Πιστεύω ότι όταν δεν υπάρχει καθαρό μυαλό δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Εμείς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, αλλά προς το παρόν δεν έχουν επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις”.

Αναφορικά με το παιχνίδι Ξάνθης-Παναθηναϊκού (3-2) το 2008, ο κ.Φάκος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα χαρτί για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τόνισε δε ότι αν υπάρξει επώνυμη τεκμηριωμένη καταγγελία, θα παρέμβει και θα ασκήσει δίωξη. Όσον αφορά το θέμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού, σημείωσε: “Έχω μελετήσει δεκάδες φορές τις συνομιλίες. Με τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι απαραίτητο να περιμένουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού ανάκρισης για να δούμε το κατηγορητήριο. Πρέπει πρώτα να επιληφθεί ο ανακριτής. Στην περίπτωση της απλής συνέργειας δεν είναι εύκολο να στηριχθεί κατηγορητήριο. Θα βγει μία απαλλακτική απόφαση και αν προκύψουν νέα στοιχεία αργότερα δεν θα μπορούν να δικαστούν, αφού θα υπάρχει ήδη δεδικασμένο. Πρέπει να κάνουμε υπομονή”.

Παράλληλα, προανήγγειλε τέσσερις νέες πειθαρχικές διώξεις σε ομάδες Β' Εθνικής και μία σε σύλλογο της Γ' Εθνικής, ενώ πήρε το μέρος της Παναχαϊκής στην υπόθεση υποβιβασμού της από την πρωτοβάθμια επιτροπή. Μάλιστα τόνισε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για νομικούς λόγους: Είναι πρωτάκουστο ότι κλήθηκε μία ΠΑΕ από την πειθαρχική επιτροπή χωρίς να ασκήσω εγώ πειθαρχική δίωξη. Δεν δικαιούται η επιτροπή να ενεργήσει από μόνη της, και να παρακάμψει τον εισαγγελέα. Υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της απόφασης. Επίσης έγινε χρήση απαγορευμένου αποδεικτικού στοιχείου. Μιλάμε για πολλαπλή ακυρότητα. Δεν μπαίνω στην ουσία του σκεπτικού της απόφασης. Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Η απόφαση είναι άκυρη για τους νομικούς λόγους που σας ανέφερα”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου