Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011


Γιόρτασαν τα γενέθλια εν πτήσει

Η Εθνική ποδοσφαίρου χρειαζόταν μόλις μια ισοπαλία στη Γεωργία, αλλά η προχθεσινή νίκη στην Τιφλίδα ήταν, θαρρεί κανείς, το «κερασάκι στην τούρτα» της αήττητης πορείας της και πρόκρισης στο Euro 2012. Στο αεροπλάνο της επιστροφής, όμως, εμφανίστηκε από το πουθενά μια πραγματική τούρτα, για χάρη του Φερνάντο Σάντος! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε γενέθλια την παραμονή του ματς, όμως τα γιόρτασε διπλά τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν η μαγείρισσα της ομάδας, κυρία Αλέκα, την έφερε απρόσμενα για να τηρηθεί όλο το «πρωτόκολλο» και το τελετουργικό. Ο κ. Σάντος άκουσε τους διεθνείς να του τραγουδούν το παραδοσιακό τραγούδι, ενώ έσβησε τα κεράκια μαζί με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, Νίκο Σπυρόπουλο, που είχε επίσης γενέθλια την ίδια ημέρα!

Τον έλουσε

Ο Φάνης Γκέκας, μάλιστα, επιβεβαίωσε το προσωνύμιό του και έκανε άνω-κάτω όλο το αεροπλάνο. Ενώ έστρεψε όλα τα βλέμματα των επιβαινόντων πάνω του, όταν κατάφερε να πλησιάσει «σε απόσταση (υγρής) βολής» τον Σοφοκλή Πιλάβιο, περιλούζοντας τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας με ένα μπουκάλι σαμπάνια!!!

Γλέντι

Εκτός από το πατροπαράδοτο γλυκό γενεθλίων, πάντως, η πτήση της επιστροφής συνοδεύτηκε και από μπόλικο αλκοόλ και φυσικά τα περίφημα πούρα θριάμβων! Το κλίμα ήταν σαφώς πανηγυρικό, γεμάτο τραγούδια και συνθήματα, με τους περισσότερους παίχτες να ξεφαντώνουν. Οι πιο ήρεμοι της πτήσης και λιγότερο εκδηλωτικοί ήταν οι Βύντρα, Σαλπιγγίδης, αλλά και ο Σπυρόπουλος, παρότι η βραδιά ήταν αφιερωμένη και στα δικά του γενέθλια.


Ούτε σερπατίνες στο Καραϊσκάκη

Ενα γκολ στέλνει κάθε φανατικό οπαδό «στα ουράνια». Αλλά οι συχνά εκδηλωτικοί φαν του Ολυμπιακού θα υποχρεωθούν στο επερχόμενο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ σε... χαμηλότερου επιπέδου αντιδράσεις. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ρητά πως «απαγορεύεται η αναρρίχηση(!) εντός γηπέδου», αλλά και η είσοδος στο «Γ. Καραϊσκάκης» με «όπλα, αλκοόλ, ναρκωτικά, κροτίδες, βεγγαλικά, μεγάφωνα, τύμπανα, κόρνες και...σερπατίνες»!!! Ενώ οι «κόκκινοι» έκαναν ειδική αναφορά και για τη «ρίψη αντικειμένων και τη χρήση προσβλητικών ή ρατσιστικών συνθημάτων».



Θηλυκός «θρύλος» του γερμανικού αθλητισμού

Η χάρη με την οποία αγωνιζόταν πάντα πάνω στον πάγο τόνωνε σαφώς τη θηλυκότητά της. Οι επιτυχίες της δεν τη βοήθησαν απλώς να θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά τη μετέτρεψαν και σε ερωτικό σύμβολο. Η Καταρίνα Βιτ, (Ανατολικο)γερμανίδα, υπήρξε δις χρυσή ολυμπιονίκης (1984, 1988), τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια και έξι φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως αισθάνεται από χθες την απόλυτη αναγνώριση. Αν και το 1998 δεν δίστασε να φωτογραφηθεί γυμνή για το «Playboy» και συμμετείχε με έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Jerry Maguire» (με τον Τομ Κρουζ), η 45χρονη σήμερα Βιτ είναι νέο μέλος των «Θρύλων του γερμανικού αθλητισμού». Σε ένα ελίτ γκρουπ (μόνο) με τους Φραντς Μπεκενμπάουερ, Μπόρις Μπέκερ, Ολιβερ Καν και Χάινερ Μπραντ (προπονητής χάντμπολ)! Η Βιτ, ωστόσο, δεν είναι μονάχα η μόνη γυναίκα με αυτή την τιμή, αλλά και η μόνη Ανατολικογερμανίδα, αν και τη δεκαετία του '80 θεωρούνταν? πληροφοριοδότρια της Στάζι!!!


Ηθελε να αυτοκτονήσει

Ο πρώην μέσος των Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Κορίνθου, Ντάνουτ Λούπου, παραχώρησε συνέντευξη σε ρουμανικό ΜΜΕ, λέγοντας πως η υπόθεση της εμπλοκής του σε διαρρήξεις στην Ελλάδα «με έκανε να θέλω να αυτοκτονήσω»! Ο Ρουμάνος μέσος τόνισε πως «ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού (σ.σ.: Γιώργος Βαρδινογιάννης) ήταν ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου» και εξήγησε ότι «υπέφερα και τα χρήματα τα πήραν άλλοι»...

Συνθήματα

Αυτό που έκλεψε, ωστόσο, την παράσταση, στο ταξίδι της Εθνικής από την Τιφλίδα στην Αθήνα, ήταν τα συνθήματα των διεθνών. Οι... σεξουαλικού περιεχομένου (!) στίχοι τους μάλλον θα λογοκρίνονταν εύλογα, αλλά τα περισσότερα τραγούδια των διεθνών αναφέρονταν στους Κατσουράνη, Καραγκούνη, στον βοηθό προπονητή Λεωνίδα Βόκολο και στον Γκέκα, που αποκαλείται από τους συμπαίχτες του «Φατσέας»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου