Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011


Οι αντίπαλοι της Ελλάδας



Η Ελλάδα είναι με το ενάμισι πόδι στην τελική φάση του Euro 2012,  και είναι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής στην Πολωνία και την Ουκρανία!
πενθυμίσουμε ότι η τελική φάση θα γίνει με τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας θα πάνε απευθείας οι πρώτοι των ομίλων, ο καλύτερος δεύτερος που λογικά θα είναι ο δεύτερος του όγδοου ομίλου (Πορτογαλία ή Δανία), τέσσερις ομάδες από τα μπαράζ και οι διοργανώτριες χώρες. Με κάποιες από αυτές θα κληρωθεί η Ελλάδα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες που λογικά θα πάρουν το εισιτήριο.
Από τον πρώτο όμιλο η Γερμανία συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία, αφού πέρασε και από την Τουρκία κι έχοντας το απόλυτο με εννιά στα εννιά βρίσκεται στα τελικά του Euro. Αντίθετα, για τη δεύτερη θέση θα παλέψουν Βέλγιο και Τουρκία, με τους Βέλγους να έχουν ένα βαθμό παραπάνω από τους γείτονες, αλλά την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Γερμανία και θα πρέπει να πάρουν τη νίκη για να πάνε στα μαπράζ, αφού εύκολα ή δύσκολα οι γείτονές μας θα επικρατήσουν του Αζερμπαϊτζάν.

Στον δεύτερο όμιλο η Ρωσία χρειάζεται ένα βαθμό κόντρα στην αδύναμη Ανδόρα για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, κάτι που αναμένεται να κάνει χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Όσον αφορά τη δεύτερη θέση, θα κριθεί στο Δουβλίνο. Η Ιρλανδία φιλοξενεί την Αρμενία, τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός (18 Ιρλανδία-17 Αρμενία), αλλά η ομάδα του Τραπατόνι είναι καλύτερη και λογικά θα επιβεβαιώσει τα προγνωστικά για τη δεύτερη θέση και θα πάει στα μπαράζ.

Η Ιταλία επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πήρε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο αφήνοντας Σερβία και Εσθονία να παλεύουν για τη δεύτερη. Η Εσθονία αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη με 16 βαθμούς, έχοντας όμως ολοκληρώσει τους αγώνες της στον όμιλο. Από την πλευρά της η Σερβία έχει 15 βαθμούς, αλλά έχει να δώσει άλλο ένα παιχνίδι κόντρα στην αδιάφορη Σλοβενία, σε ένα παιχνίδι όπου χρειάζεται μόνο τη νίκη για να μπορέσει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

 Στον 4ο όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Γαλλία και Βοσνία κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις και πλέον την τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Παρίσι θα ξεκαθαρίσει ποια θα πάρει την πρώτη θέση και ποια θα πάει στα μπαράζ.

Η Ολλανδία στον πέμπτο όμιλο έχει καθαρίσει προ πολλού την πρόκριση, με τη Σουηδία να παλεύει να βγει η καλύτερη δεύτερη. Για τον λόγο αυτό θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στους «οράνιε», μήπως και καταφέρει και βγει η καλύτερη δεύτερη των εννέα ομίλων.

Έβδομος όμιλος και η Αγγλία του Φάμπιο Καπέλο πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν και είναι στα τελικά του Euro, με το Μαυροβούνιο να διεκδικεί σε αγώνα μπαράζ την πρόκριση.

Όσον αφορά τον όγδοο όμιλο, Πορτογαλία και Δανία είναι κοντά στην πρόκριση. Και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 16 βαθμούς με τους Πορτογάλους να είναι πρώτοι αυτή τη στιγμή. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους στην Κοπεγχάγη και μία ισοπαλία δεν θα χάλαγε καμία από τις δύο, αφού όπως όλα δείχνουν και η δεύτερη θέση αυτού του ομίλου δίνει απευθείας εισιτήριο στα τελικά.

Τέλος, στον ένατο όμιλο η Ισπανία έκανε πάρτι και πήρε την πρώτη θέση άνετα αφήνοντας Τσεχίακαι Σκωτία να παλέψουν για τη θέση των μπαράζ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Τσεχία με νίκη επί της αδιάφορης Λιθουανίας αφήνονουν εκτός τη Σκωτία και πηγαίνουν στα μπαράζ, αφού η Σκωτία μπορεί να έχει να δώσει δύο αγώνες, αλλά ο ένας είναι ουσιαστικά χαμένος στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου