Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011


Πούρα, βότκα, τούρτες και σαμπάνιες στο τσάρτερ της Εθνικής

Η Ελλάδα Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη!
Στα αεροπλάνα απαγορεύεται δια ροπάλου το κάπνισμα. Οι επιβάτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και δεν επιτρέπεται να παραμένουν στους διαδρόμους κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όλα αυτά στις κανονικές πτήσεις και όχι όταν μιλάμε για το τσάρτερ που έφερε πίσω στην Ελλάδα την Εθνική. Με το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης στο EURO 2012 στις αποσκευές της. Πούρα, βότκα, σαμπάνια και τούρτες έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης οι παίκτες μετατράπηκαν σε οπαδούς και τραγουδούσαν συνθήματα για τους παρόντες και κυρίως για τους απόντες.
Κατά την είσοδο των παικτών στο αεροπλάνο μοιράστηκαν τα πούρα, ενώ ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης τους έδωσαν συγχαρητήρια, αλλά και την... άδεια να τα ανάψουν! Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική, αλλά και... αποπνικτική από τον καπνό, ενώ η καμπίνα του αεροσκάφους θα χρειάστηκε γερό καθάρισμα! Εκτός από τους παίκτες και τον προπονητή, στο επίκεντρο βρέθηκε και ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Μπαίνοντας στο αεροπλάνο, ο κρυμμένος Φάνης Γκέκας εμφανίστηκε από το πουθενά και τον έλουσε με σαμπάνια. Χαμογελώντας ο πρόεδρος της ΕΠΟ γύρισε και του είπε: “Δεν φταίει κανείς άλλος. Φταίνε αυτοί που σε έφεραν πίσω στην Εθνική”!
 
Από τη στιγμή της απογείωσης οι διεθνείς άρχισαν να φωνάζουν εν χορώ τα ονόματα των συμπαικτών τους: Χαριστέας, Φωτάκης, Γκέκας, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, άκουσαν τα ονόματά τους να γίνονται συνθήματα, όπως άλλωστε και ο Φερνάντο Σάντος.
 
Την τιμητική τους είχαν οι απόντες, καθώς οι θριαμβευτές της Τιφλίδας δεν ξέχασαν τους συμπαίκτες τους, τον Σαμαρά, τον Νίνη, τον Σηφάκη, τον Μανιάτη, τον Ζαραδούκα, τον Λυμπερόπουλο. Ένας από αυτούς τους απόντες, ο Βασίλης Τοροσίδης, συμπεριλήφθηκε από το γερμανικό περιοδικό Stern στην κορυφαία ενδεκάδα των προκριματικών, μαζί με τους Γερμανούς Νόιερ, Οζίλ και Κλόζε, τον Γάλλο Ραμί, τον Ισπανό Σέρχιο Ράμος, τον Εσθονό Βασίλιεφ, τον Πορτογάλο Νάνι, τον Σουηδό Λάρσον, τον Αρμένιο Μοβσισιάν και τον Ολλανδό Χούντελααρ.
 
Οι ρόλοι μοιράστηκαν γρήγορα. Ο Αθανασιάδης “ντύθηκε” φωτογράφος και οπερατέρ, ο Γκέκας μπάρμαν, κερνώντας σφηνάκια βότκα και ξαναγεμίζοντας τα ποτήρια, ενώ -όπως πάντα- DJ της αποστολής ήταν ο Κατσουράνης. Το διάσημο πια “ηχείο του Κατσουράνη”, το οποίο παίρνει μαζί του σε κάθε ταξίδι, έπαιξε για πρώτη φορά και ένα τραγούδι που έγραψαν οι παίκτες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ πριν από ένα μήνα. Τραγουδιστής ο Νίκος Λυμπερόπουλος, με τους αυτήκοους μάρτυρες να τονίζουν ότι όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να πετύχει στο τραγούδι!
 
Μετά το φαγητό ήρθε η ώρα της τούρτας. Ο Φερνάντο Σάντος, με καθυστέρηση μίας μέρας, γιόρτασε για τέσσερις λόγους:
-για τα 57α γενέθλιά του,
-για το ρεκόρ των 16 αγώνων χωρίς ήττα στον πάγκο της Εθνικής (ο Ρεχάγκελ όχι μόνο δεν ...θύμωσε, αλλά έδωσε συγχαρητήρια στον Σοφοκλή Πιλάβιο),
-για την πρόκριση, και
-για την αναγγελία της εγκυμοσύνης της συζύγου του γιου του, που θα τον κάνει για πρώτη φορά παππού.

Τούρτα πάντως υπήρχε και για τον έτερο εορτάζοντα, τον Νίκο Σπυρόπουλο που τη Δευτέρα έκλεισε τα 28.
 
Νο 8 στον κόσμο η Εθνική
 
Με τη νίκη αυτή, η Ελλάδα πέρασε Κροατία και Αργεντινή και βρίσκεται, από κοινού με την Πορτογαλία, στην 8η θέση της κατάταξης της FIFA. Και θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμα ψηλότερα μέχρι την έναρξη του EURO 2012, καθώς έχει μπροστά της 6 φιλικά. Στις 11 και 15 Νοεμβρίου η ΕΠΟ θα κλείσει δύο αγώνες (έναν εντός, έναν εκτός), στις 29 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την Τσεχία, στις 21 Μαρτίου υπάρχει νέα ημερομηνία εθνικών ομάδων και θα γίνουν ακόμα δύο φιλικά προς τα τέλη Μαΐου στην προετοιμασία για το EURO. 
 
Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ο μοναδικός από τους 40 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε από το ξεκίνημα της θητείας του ο Σάντος που έπαιξε και στα 16 ματς χωρίς ήττα. Ο 34χρονος άσος ανυπομονεί να αγωνιστεί και στα έξι φιλικά και στα τρία ματς του ομίλου, προκειμένου να φτάσει τις 121 συμμετοχές και να περάσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη! Ασφαλώς δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος: “Θα με περνούσαν για τρελό αν το έλεγα ότι θα πάω σε τρία Ευρωπαϊκά. Αλλά για να πετύχουμε ότι πετύχαμε θα έπρεπε να είμαστε λίγο τρελοί”.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου