Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011


Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κ.Παπαδόπουλος και Φωτάκης ή Κονε τα νέα πρόσωπα της 11άδας

Με 4 αλλαγές στην Τυφλίδα η Εθνική



Με 4 υποχρεωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα και νέα πρόσωπα τους Μαλεζά και Σκόνδρα (οι οποίοι ωστόσο σε πρώτη φάση θα βρίσκονται στον πάγκο) θα παραταχθεί η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου το βράδυ της Τρίτης (20:00, Mega) στο κρίσιμο ματς κόντρα στη Γεωργία. Παιχνίδι στο οποίο μ' ένα βαθμό η Ελλάδα σφραγίζει την πρόκριση στα τελικά του EURO 2012, η τρίτη συνεχόμενη παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το “χρυσό” 2004 και το 2008 και η τέταρτη συνολικά αν προσθέσουμε και την παρουσία του 1980.
Η προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκε με την κυριακάτικη προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει στις 10 το πρωί της Δευτέρας με πτήση τσάρτρ για την Τυφλίδα.

Οι 3 από τις 4 αλλαγές έχουν “κλειδώσει” καθώς δεν υπάρχουν κι άλλες, καλύτερες εναλλακτικές. Συγκεκριμένα:

*Εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που θα αντικαταστήσει έναν άλλο Παπαδόπουλο (Αβράαμ, δυο κάρτες) και θα παίξει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Παπασταθόπουλο
 Βύντρα θα παίξει δεξί μπακ αντί του Τοροσίδη που τραυματίστηκε την Παρασκευή στα πλευρά και θα μείνει δυο εβδομάδες εκτός γηπέδων. Ο “Τορο” πήγε πάντως σήμερα στην τελευταία προπόνηση και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διεθνείς.
 Σπυρόπουλος θα παίξει αριστερό μπακ αντί του Ζαραδούκα που συμπλήρωσε κάρτες.

Το ζητούμενο είναι ποιος θα αναπληρώσει το κενό του επίσης τιμωρημένου Σαμαρά στην αριστερή πτέρυγα. Ο Σάντος στη σημερινή τελευταία προπόνηση δοκίμασε Φωτάκη και Κονέ, χωρίς να αποκλείεται και η επιλογή Χαριστέα. Ο Πορτογάλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα στημένα, που εκτελούσαν Καραγκούνης και Φωτάκης

Η Γεωργία

Πάντως είναι σαφές ότι οι Γεωργιανοί κάθε άλλο παρά θα χαριστούν, το προανήγγειλε άλλωστε σε δηλώσει του ο Τιμούρ Κετσπάγια που προσφάτως ανανέωσε το συμβόλαιο του με ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Η Γεωργία ήταν Νο 64 στην παγκόσμια κατάταξη όταν διαδέχτηκε ο Κετσπάγια στην τεχνική ηγεσία τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Το ξεκίνημα του 43χρονου, πρώην προπονητή του Ολυμπιακού αλλά και παλαιού άσου της ΑΕΚ,  ήταν ενθαρρυντικό με 10 σερί ματς χωρίς ήττα. Αποκορύφωμα η νίκη (1-0) επί της Κροατίας τον περασμένο Μάρτιο με γκολ του Κομπιασβίλι στο 90'. Στη συνέχεια η κατακόρυφη πτώση, με 4 ήττες και μια ισοπαλία (περίπου σαν ήττα) στη Μάλτα. Έτσι έσβησε το όνειρο να φτάσει η Γεωργία μέχρι τα πλέι οφ του Νοεμβρίου που ήταν εξαρχής ο στόχος.

“Με στενοχωρεί πολύ που στον δεύτερο γύρο, δυστυχώς μαζέψαμε μόλις ένα βαθμό. Ηττηθήκαμε στην έδρα μας απ' τη Λετονία, ενώ κάναμε ένα απ' τα καλύτερα παιγνίδια μας. Σ' αυτά τα δύο ματς που μας έφεραν τόσο πίσω, με τη Λετονία και στη Βαλέτα, είχαμε 44 προσπάθειες στον στόχο. Αλλά βάλαμε ένα γκολ!” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κετσπάγια που θα βασιστεί και στο ματς της Τρίτης σε μέλη της παλιάς φρουράς.

Όπως τον 33χρονο αρχηγό και στόπερ της Τζένοα, Κάχα Καλάντζε που μετράει 80 συμμετοχές. Τον 34χρονο χαφ Λεβάν Κομπιασβίλι, με 13χρονη θητεία στα γερμανικά γήπεδα (από πέρσι στην Χέρτα) και 98 διεθνείς συμμετοχές. Αλλά και τον 33χρονο φορ Αλεξάνταρ Ιασβίλι, 15 χρόνια σε γερμανικές ομάδες (εσχάτως Καρλσρούη) και με 66 διεθνείς συμμετοχές. Θα απουσιάσει πάντως (λόγω τραυματισμού)  ο ανερχόμενος σταρ των Γεωργιανών, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Ζοάο Ανανίτζε της Σπαρτάκ Μόσχας.

Το ματς της Τρίτης θα διεξαχθεί στο γήπεδο “Μιχεΐλ Μέσχι”, έδρα της Λοκομοτίβ και της Εθνικής από το 1991. Έχει χωρητικότητα 24.700 θέσεων, δεν θα γεμίσει και φέρει το όνομα του κορυφαίου Γεωργιανού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Του “Γεωργιανού Γκαρίντσα” τη δεκαετία του '60, με παρουσία και στο Μουντιάλ του 1962 με τη σοβιετική εθνική ομάδα.

Διαιτητής ορίστηκε ο 36χρονος Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο, διεθνής ούτε δυο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου