Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011


Συμφωνία Ζαγοράκη-Σαχπατζίδη για τη νέα διοίκηση του ΠΑΟΚ

Σε συμφωνία για τη σύνθεση και τη γενική μορφή του νέου (προσωρινού) ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήρθαν ο πρόεδρος Θόδωρος Ζαγοράκης και ο υποψήφιος επενδυτής Γιώργος Σαχπατζίδης. Οι δύο άνδρες, παρουσία των γιων του κ.Σαχπατζίδη και του Ζήση Βρύζα, συνομιλούσαν για περισσότερες από τρεις ώρες και τελικά συμφώνησαν σε όλα.
Ο Ζαγοράκης παραμένει στην προεδρία του 9μελούς (πλέον) ΔΣ. Οι στενοί του συνεργάτες Σπύρος Μηλιωρίδης και Παντελής Κωνσταντινίδης, ο Ζήσης Βρύζας και οι γιοι του κ.Σαχπατζίδη, Δημήτρης και Γιώργος Δημήτρης και Γιώργος Σαχπατζίδης θα είναι σίγουρα στη σύνθεση του συμβουλίου. Από εκεί και πέρα, τον Ερασιτέχνη φαίνεται ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Ποζατζίδης, ενώ τα άλλα δύο μέλη θα είναι επιλογής Ζαγοράκη, αλλά πρέπει να τους εγκρίνει και η οικογένεια Σαχπατζίδη.
Την Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση και θα συγκληθεί έκτακτο ΔΣ και γενική συνέλευση των μετόχων για να αρχίσει η θητεία της νέας διοίκησης.



Κετσπάγια: Αν η Ελλάδα μπορέσει 

να μας νικήσει, χαλάλι της

Ο Τιμούρ Κετσπάγια μπορεί να αγαπάει την Ελλάδα, όμως δεν πρόκειται να χαριστεί στην Εθνική. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γεωργίας τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη και προκάλεσε τους παίκτες του Σάντος να εμφανιστούν ανώτεροι στο γήπεδο για να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται.
"Ετοιμαζόμαστε σχεδόν μια βδομάδα για αυτό το παιχνίδι, με τις προπονήσεις να πηγαίνουν πολύ καλά. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Δεν έχει σημασία ότι η Ελλάδα έχει την ανάγκη των βαθμών. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Ποιος είναι καλύτερος θα φανεί μέσα στο γήπεδο", τόνισε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.
Για το κίνητρο του ίδιου και των παικτών του, διέψευσε ότι έχουν τάξει πριμ νίκης οι Κροάτες και πρόσθεσε: "Κίνητρο είναι να βγεις στο γήπεδο, να παίξεις με τα χρώματα της Γεωργίας και να δώσεις τα πάντα για τη νίκη. Παίζουμε μόνο για τη φανέλα που φοράμε και για τίποτα άλλο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπώ και έχω πολλούς φίλους, αν είναι καλύτερη από εμάς και νικήσει, χαλάλι της. Αλλά κι εμείς θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη".



Οργή Βασιλακόπουλου για τις περικοπές των επιδοτήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου στην απόφαση περικοπής των προϋπολογισμών των αθλητικών ομοσπονδιών κατά 50%. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ έστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, ζητώντας την άμεση ανάκληση της «ανεπίτρεπτης απόφασης της Πολιτείας».
Ακόμα, ο κ.Βασιλακόπουλος ζήτησε διάλογο με την Πολιτεία, καθώς γνωρίζει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Άλλωστε, η ομοσπονδία του μπάσκετ δεν είναι αντίθετη με τις περικοπές, αλλά οι άνθρωποί της θεωρούν τεράστια τη διαφορά σε σχέση με τα περσινά.
Η επιστολή του προέδρου της ΕΟΚ:

«Κύριε Γενικέ,

Κατάπληξη, εύλογες ανησυχίες και ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ.27607/29-09-2011 επιστολής σας υπογεγραμμένη μάλιστα όχι από πολιτικό αλλά από υπηρεσιακό πρόσωπο. Επί του περιεχομένου έχουμε να παρατηρήσουμε:

1ον Tο τελεσιγραφικό ύφος του περιεχομένου της επιστολής εντελώς ανακριβώς αναφέρεται ότι στηρίζεται σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3985/2011 με το οποίον δήθεν καθορίστηκε το ανώτερο όριο δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού 2009-2015 και είναι αυτό ανακριβές διότι ο νόμος αυτός αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και αναφέρεται στους προϋπολογισμούς 2012-2015.
2ον Η αιφνιδιαστική τελεσιγραφική και αναιτιολόγητη αναφορά περικοπής και μάλιστα στο αδιανόητο ποσοστό του 50% του εγκριθέντος και ανακοινωθέντος δημόσια από τη ΓΓΑ ποσού της τακτικής οικονομικής επιχορήγησης έρχεται σε προφανή αντίθεση με τη νομιμότητα πράξεων και αποφάσεων της ΓΓΑ και των δημοσίων δεσμεύσεών της, δημιουργεί δε συνθήκες πλήρους αδυναμίας των Ομοσπονδιών και των αθλητικών μελών-Σωματείων να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει σύμφωνα με τον εγκριθέντα και ανακοινωθέντα προϋπολογισμό τους και ταυτόχρονα, ελπίζουμε όχι ηθελημένα, έρχεται να προσδώσει στα αιρετά μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών τον χαρακτήρα της αφερεγγυότητας με όλες τις οικονομικές, νομικές, αλλά και προσωπικές επιπτώσεις.
3ον Ως είναι γνωστό κατά τρόπο πάγιο οι αθλητικές ομοσπονδίες καθορίζουν τον οικονομικό, αγωνιστικό κα λειτουργικό τους προγραμματισμό μέσα στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας επιχορήγησης από τη Γ.Γ.Α. και του ετήσιου εγκεκριμένου οικονομικού προϋπολογισμού. Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση-περικοπή της ανακοινωθείσας από υμάς τακτικής επιχορήγησης καθιστά αδύνατη για τις αθλητικές ομοσπονδίες, χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα, την επίδειξη συνέπειας και ευθύνης απέναντι ακόμη κα αυτών των ανελαστικών τους δαπανών όπως π.χ. μεταξύ άλλων η μισθοδοσία του υπαλληλικού προσωπικού.
4ον Δίχως άλλον σχολιασμό, ο αθλητικός και λειτουργικός προγραμματισμός των αθλητικών ομοσπονδιών βασίζεται εκτός των χορηγιών και στην ετήσια κρατική επιχορήγηση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει οικονομικές δεσμεύσεις που εκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους, Νομίζουμε είναι ανεπίτρεπτο, για να μη χρησιμοποιηθεί βαρύτερη έκφραση, εις το τέλος της οικονομικής περιόδου να ανακοινώνεται και μάλιστα με αυτό τον τρόπο η πρωτοφανής αυτή περικοπή της επιχορήγησης που μαθηματικά οδηγεί με βεβαιότητα τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά μέλη-Σωματεία σε αναστολή πληρωμών και σε πτώχευση με όλα τα αθλητικά, κοινωνικά, προσωπικά, και νομικά επακόλουθα.
5ον Ζητούμε την άμεση αναθεώρηση και ανάκληση της απόφασης αυτής. Επίσης να ανοίξει ένας ολιγοχρόνιος διάλογος ούτως ώστε όλοι μαζί, πολιτεία και διαρθρωμένο αθλητικό κίνημα, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές οικονομικές συνθήκες και όρους για την απρόσκοπτη λειτουργία του Αθλητικού κινήματος».

Μίλησε απευθείας με Έλληνες δημοσιογράφους!

Έρχεται στην Αθήνα ο πρίγκιπας 

για τον Παναθηναϊκό

Στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ. Ο Σαουδάραβας υποψήφιος αγοραστής του Παναθηναϊκού θα στείλει τις επόμενες ώρες το γνήσιο της υπογραφής του, ενώ έδωσε για πρώτη φορά σημεία ζωής, καθώς όποιος δημοσιογράφος καλεί τον Βλάση Τσάκα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει και με τον πρίγκιπα!
Ο Σουλτάν Αλ Σαούντ διαβεβαίωσε ότι μέχρι το βράδυ ο δικηγόρος Παναγιώτης Πετρόπουλος θα έχει στα χέρια του το Memorandum of Understanding, προκειμένου να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά Βαρδινογιάννη.
Εφόσον αυτό γίνει, επόμενο βήμα είναι η άφιξη του ίδιου του πρίγκιπα, πιθανότατα την άλλη Τετάρτη. Μάλιστα, δήλωσε σε δημοσιογράφους που μίλησαν μαζί του, ότι θέλει να βρεθεί στο ΟΑΚΑ στις 22 Οκτωβρίου προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη.



Έκλεισε τα 57 ο Πορτογάλος που ανακοίνωσε 11άδα

Σάντος: Βάζω Χαριστέα, θέλω

 νίκη για τα γενέθλιά μου


Έκλεισε τα 57 σήμερα ο Φερνάντο Σάντος που ζήτησε και δημοσίως από τους διεθνείς να του κάνουν δώρο γενεθλίων τη νίκη στην Τυφλίδα! Παράλληλα ο ομοσπονδιακός προπονητής πρωτοτύπησε ανακοινώνοντας μια μέρα πριν απ' το κρίσιμο ματς με τη Γεωργία την ενδεκάδα η οποία καλείται (ακόμα και με ισοπαλία) να σφραγίσει το εισιτήριο πρόκρισης στα τελικά του EURO 2012. Κι αν για τις 10 θέσεις τα πράγματα ήταν λίγο πολύ γνωστά, ο κύβος ερρίφθη για τη θέση του τιμωρημένου Γιώργου Σαμαρά: Άγγελος Χαριστέας στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης!
Θα είναι η 86η διεθνή συμμετοχή του 31χρονου επιθετικού που επανήλθε μετά από 15 μήνες στην Εθνική και θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του Μουντιάλ του 2010 με τη Νότια Κορέα. Ο Χσριστέας μετράει 24 γκολ με τα εθνικά χρώματα και είναι δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τον Νίκο Αναστόπουλο (29).

Όπως ανακοίνωσε ο Σάντος, τερματοφύλακας θα είναι ο Τζόρβας, δεξιά στην άμυνα ο Βύντρα και αριστερά ο Σπυρόπουλος, στο κέντρο της άμυνας οι Κ.Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Τριάδα στα χαφ οι Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά της επίθεσης, ο Χαριστέας στα αριστερά και ο Γκέκας φουνταριστός.
“Περιμένω το δώρο για τα γενέθλιά μου από τους ποδοσφαιριστές μου στο παιχνίδι της Τρίτης και. Είναι κάτι που κυνηγάμε από την αρχή της διοργάνωσης και είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά θα δώσουν τα πάντα και πιστεύω θα είναι ωραίο δώρο θα το μοιραστούμε όλοι μαζί. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ότι βολευόμαστε με ισοπαλία. Δεν θα κατέβουμε για ισοπαλία, αλλά για την νίκη. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα είναι ξεκάθαρη αλλοίωση της ταυτότητα της ομάδας” δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στην Τυφλίδα ο Φερνάντο Σάντος που πρόσθεσε ότι ο Κετσπάγια έχει κάνει καλή δουλειά στην εθνική ομάδα της Γεωργίας η οποία  συνεχώς βελτιώνεται.
“...Έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους της, όπως είχε κάνει και με εμάς στην Αθήνα, όταν πήρε ισοπαλία με σκορ 1-1. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δεν μας φοβίζει αυτό. Πρέπει να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση και πάθος για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”
Η Γεωργία
Ο Τιμούρ Κετσπάγια τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις ως προς το σχήμα και την τακτική της Εθνικής Γεωργίας. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρεβιασβίλι, δεξί μπακ ο Κάσια και αριστερό ο Καλάτζε, στόπερ οι Αμισουλασβίλι και Χουμπούτια, αμυντικοί μέσοι οι Κανκάβα και Κομπιασβίλι, αριστερός μέσος θα είναι ο Ταργκαμάτζε, κεντρικός ο Μαρτβαλάτζε και δεξιά ο Ιασβίλι, ενώ για την επίθεση θα προτιμηθεί ο Εμτσεντλίτζε. Να σημειωθεί ότι αν αγωνιστεί αύριο ο Κομπιασβίλι, θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Γεωργίας και θα τιμηθεί από την UEFA.

Οι θεατές αναμένεται να είναι ελάχιστοι, αφού το φίλαθλο κοινό της χώρας είναι απογοητευμένο από τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα της εθνικής ομάδας τους. Το "Μιχεΐλ Μέσχι" έχει χωρητικότητα 24.700 θέσεις και τουλάχιστον το μισό γήπεδο θα είναι άδειο.


Κούγιας: Η επιτροπή τα έχει πάρει

Βαριές καταγγελίες για τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β'&Γ' Εθνικής έκανε ο Αλέξης Κούγιας. Λίγες μέρες μετά την καταδίκη του ίδιου και της ομάδας του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα μέλη της Επιτροπής χρηματίστηκαν με σκοπό να τον καταστρέψουν, όμως παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα δικαιωθεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
"Τα πήρανε. Αυτή είναι η κρίση μου. Δεν έκανε καν προανακριτική εξέταση. Φτιάξανε μία επιτροπή με όλους τους φίλους τους. Είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθώ. Αυτή η απόφαση πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Τον δικαστή τον επέλεξαν πριν από χρόνια, όταν έφυγε από την δικαιοσύνη. Τον έκαναν πρόεδρο χωρίς απόφαση ΔΣ κι εγώ το είπα από την πρώτη στιγμή. Θα τους πάρω και το σπίτι. Έφτιαξε μόνος του φάσεις που δεν υπάρχουν και χωρίς να υπάρχει βίντεο. Και διαδικαστικά δεν μπορείς να είσαι μάρτυρας. Δεν πρόκειται να το αφήσω. Θα τους κυνηγάω μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι. Θ' αθωωθεί η Παναχαϊκή. Είναι βρωμερή ιστορία. Αυτός δεν είναι δικαστής, είναι εισαγγελέας δεν βγάζει αποφάσεις. Είναι για φυλακή ο άνθρωπος. Αν ήμουν δικηγόρος των άλλων θα τους έκανα μήνυση", δήλωσε στον Sentra FM ο Αλέξης Κούγιας.

Ο κ.Κούγιας κλήθηκε να σχολιάσει και το "ύποπτο" ατύχημά του στην εθνική οδό: "Χτύπησα πολύ ελαφρά το κεφάλι μου. Θα μπορούσε να ήταν το χειρότερο όχι μόνο για μένα αλλά και για τους συνανθρώπους μας. Έβλεπες ότι δεν σε έχει χτυπήσει αυτοκίνητο και να κάνει περιστροφές και να καταλήγει στην μπαριέρα δεξιά. Σε κάθε περίπτωση χρωστάω ευγνωμοσύνη και στους οδηγούς, που έκαναν ελιγμούς και είχαν τύχη και δεν πάθαμε τίποτα. Τώρα γίνεται η πραγματογνωμοσύνη. Αν είμαι τόσο άτυχος και έγινε αυτό. Τι να πω; Το μυαλό μου πήγε στην Audi. Μου είπαν ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν έχω κάνει ούτε το σέρβις ακόμα. Από την Audi μου είπαν πως αν έχει πειραχθεί θα το βρουν. Ελπίζω να μην είναι αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου