Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011


Βαριές κατηγορίες από τους Κροάτες για τα επεισόδια 
στο Καραϊσκάκη

Βλέπουν σχέδιο ΕΠΟ, αστυνομίας και Σέρβων 
χούλιγκαν κατά της ομάδας τους
Βαριές κατηγορίες από τους Κροάτες για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη

 Μία ημέρα μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να βρεθούν απευθείας στα τελικά του Euro 2012, οι Κροάτες, όπως ήταν φυσικό, δεν στάθηκαν τόσο στην ήττα τους, όσο στα κακώς κείμενα του Καραϊσκάκη, δηλαδή την εισβολή χούλιγκαν και την επίθεση κατά των οπαδών τους. Ωστόσο, ο κροατικός Τύπος, «χοντραίνει» την κατάσταση και κάνει λόγο για κοινό σχέδιο της ΕΠΟ, της αστυνομίας και των Σέρβων χούλιγκαν κατά της πατρίδας τους.

Όπως αναφέρει η 24 Sata της Κροατίας και το sportal.hr, η επίσημη Ενωση υποστηρικτών της Εθνικής Κροατίας με το όνομα «πάντα πιστοί» έγραψε στο γκρουπ της στο Facebook: «Η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με Σέρβους χούλιγκαν και την αστυνομία προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την πρόκριση των Ελλήνων στο Euro, έδειραν παιδιά στους δρόμους, προσπάθησαν να μας πυρπολήσουν όταν ένας άνθρωπός μας έχασε το δάχτυλό του. Λύπη, θρήνος και οργή...».

Το ρεπορτάζ των Κροατών αναφέρει ότι «Έλληνες χούλιγκαν επιτέθηκαν στους οπαδούς της Κροατίας πριν από το ματς και τους πέταξαν πέτρες στο πούλμαν. Οι ταραχές συνεχίστηκαν στο γήπεδο. Ενας οπαδός της Κροατίας έχασε κάποια δάχτυλα, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο παιδιά και κάποιοι τουρίστες. Οι Ελληνες πέταξαν και μολότοφ, η οποία ευτυχώς σταμάτησε πάνω στο πλέξιγκλας».

Αρνητικά σχόλια και από τους Βρετανούς

Με τα επεισόδια ασχολήθηκαν και τα βρετανικά ΜΜΕ, κυρίως λόγω της παρουσίας του άγγλου διαιτητή, Χάουαρντ Γουέμπ.

Η «Sun» χαρακτηρίζει «κακοποιούς» αυτούς που τα προκάλεσαν. «Ο Χάουαρντ Γουέμπ αναγκάστηκε να διακόψει για έξι λεπτά των παιχνίδι Ελλάδα - Κροατία λόγω των άσχημων σκηνών. Για λίγο επικράτησε χάος καθώς, έλληνες κακοποιοί εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και μολότοφ στους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Αμέσως μετά υπήρξε η επέμβαση της αστυνομίας και τα πράγματα ηρέμησαν. Στο παιχνίδι η Ελλάδα με τα γκολ των Σαμαρά και Γκέκα επικράτησε με 2-0 και πέρασε στην κορυφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Καταδικάζει τα επεισόδια ο Ολυμπιακός

Στο μεταξύ, με αφορμή τα όσα έγιναν την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη, εντός και εκτός γηπέδου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός σύμφωνα με διαρροές ενοχλήθηκε από το περιστατικό και τα υψηλόβαθμα στελέχη της καταδίκασαν απερίφραστα τέτοιες ενέργειες. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έσπευσε να εκφράσει την δυσαρέσκειά της, ενώ εκτός των άλλων υπέστη και ζημιές από τις φωτιές και τα καθίσματα που έσπασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου