Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011


Προειδοποίηση για νέο λοκ-άουτ από τον ΕΣΑΚΕ

Ξεκινά το Σάββατο χωρίς 

τηλεόραση η Α1 μπάσκετ

Με μία βδομάδα καθυστέρηση αρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο η Α1 μπάσκετ. Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε να πατήσουν οι ομάδες παρκέ, ακόμα και αν δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, με το θέμα της μετάδοσης των αγώνων να μένει στον αέρα. Οι 13 ΚΑΕ τονίζουν ότι αυτό είναι απλώς ένα δείγμα καλής θέλησης, όμως αν και πάλι την επόμενη βδομάδα δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα αναστείλουν τη διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος επ' αόριστον.
Η ΕΡΤ δήλωσε αδυναμία υποβολής συγκεκριμένης πρότασης για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Α1, όμως ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε. Οι ομάδες μπορεί να έσπασαν προσωρινά το λοκ-άουτ, όμως θα το επαναφέρουν επ' αόριστον αν δεν υπάρξει πρόταση μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η στάση της ΕΟΚ. Η ομοσπονδία θέλει οπωσδήποτε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα και να συνεχιστεί κανονικά, ώστε τα πλέι οφ να έχουν τελειώσει πριν τον Ιούνιο. Από τις 2 ως τις 8 Ιουλίου του 2011, η Εθνική θα συμμετάσχει στο προολυμπιακό τουρνουά και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην έναρξη της προετοιμασίας.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
 
"Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ κατά τη σημερινή (18/10) του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας της ΕΡΤ να υποβάλλει μέχρι σήμερα (18/01) συγκεκριμένη οικονομική πρόταση για την ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Επίσης, αποφάσισε ότι σε περίπτωση μη υποβολής, εντός της επομένης εβδομάδος, πρότασης να αναστείλει επ’ αόριστον τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου