Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011


Απέραντο γαλάζιο στο 

ντέρμπι του Μάντσεστερ

6-1 στην έδρα της Γιουνάιτεντ
Το Μάντσεστερ απέκτησε νέα βασίλισσα! Η Σίτι διέσυρε τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ με 6-1 μέσα στο σπίτι της και βαδίζει ολοταχώς προς το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1968. Οι «πολίτες» του Ρομπέρτο Μαντσίνι έκαναν τους 63.000 οπαδούς των γηπεδούχων να σιγήσουν, την ώρα που οι περίπου 8.500 φίλοι των φιλοξενούμενων έβαφαν γαλάζιο το... άντρο του εχθρού!
Ο "μπλε" του Μάντσεστερ γύρισαν πίσω το χρόνο 85 ολόκληρα χρόνια. Τότε, στις 23 Ιανουαρίου 1926, η Σίτι είχε κερδίσει 6-1 στο νεόδμητο "Ολντ Τράφορντ", ένα ρεκόρ που δεν είχε επαναληφθεί σε ντέρμπι της πόλης. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Με τον Νταβίντ Σίλβα σε ρόλο ενορχηστρωτή και τους Μπαλοτέλι-Τζέκο ψυχρούς εκτελεστές, η Μάντσεστερ Σίτι, επί χρόνια φτωχή συγγενής της Γιουνάιτεντ, έκανε την επανάστασή της. "Πάτησε" τους Πρωταθλητές Αγγλίας και έδωσε ένα μάθημα στον αρχηγό τους, Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος μόλις χθες δήλωσε ότι τα παιχνίδια με τη Σίτι δεν είναι ντέρμπι, καθώς ο μοναδικός αντίπαλος της ομάδας του είναι η Λίβερπουλ!

Η Σίτι σταμάτησε βίαια το σερί των 24 αήττητων εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος των "κόκκινων διαβόλων" και ξέφυγε με 5 βαθμούς από τη συμπολίτισσά της στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Ποιος αμφισβητεί πια ότι είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο;
"Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε την υπεροψία της", σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Telegraph, Μαρκ Όγκντεν, ο οποίος υπενθυμίζει ότι την περασμένη Δευτέρα ο Μπαλοτέλι κόντεψε να βάλει φωτιά στο σπίτι του παίζοντας με πυροτεχνήματα: "Σώθηκε από τη βλακεία του και έδειξε ποδοσφαιρικά σοφός στο γήπεδο"!

"Κράτησε εκρηκτικά και για το γήπεδο", αναφέρει στο κείμενό του ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ της Guardian. "Ίσως να σώθηκε από την πυρκαγιά επειδή δεν χρησιμοποίησε όλα του τα εκρηκτικά. Τουλάχιστον δύο τα φύλαξε για το ντέρμπι ο χαζούλης αλλά καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, Μάριο Μπαλοτέλι".

"Από το 1930 είχε να δεχθεί 6 γκολ στο γήπεδό της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτά τα παιδιά δεν δικαιούνται να φορούν τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Είναι μακράν η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία της ομάδας μετά την τραγωδία του Μονάχου", ήταν το σχόλιο του Γκάι Μόμπρεϊ, που περιέγραφε τον αγώνα για το ραδιόφωνο του BBC.

Λίγο αργότερα, στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Ερίκ Καντονά τόνισε: "Στενοχωριέμαι, αλλά θα μπορούσα να αισθάνομαι χειρότερα. Πώς; Μα αν ήμουν σήμερα μέλος αυτής της ομάδας"!
"Αραβική άνοιξη για τη Σίτι", το σύντομο σχόλιο της Independent, η οποία αναγκάστηκε να σπάσει την πάγια τακτική της, να μην φιλοξενεί αθλητικές ειδήσεις στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής της έκδοσης. "Είναι μεγάλη μέρα. Η Independent μας έβαλε στην πρώτη της σελίδα", δήλωσε όλο νόημα ο παλαίμαχος επιθετικός των "πολιτών", Σον Γκόουτερ.

Η βαθμολογία στην κορυφή: Μάντσεστερ Σίτι 25, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20, Τσέλσι 19, Νιούκαστλ 19, Τότεναμ 16, Λίβερπουλ 15, Άρσεναλ 13, Νόριτς 12, Στόουκ 12

Αποτελέσματα και σκόρερ της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο

Γουλβς – Σουόνσι 2-2 (84’ Ντόιλ, 86’ Ο’ Χάρα – 24’ Γκράχαμ, 35’ Άλεν)
Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ 1-2 (23' πεν. Μπεντ - 45' Όλσον, 57' Σάρνερ)
Μπόλτον – Σάντερλαντ 0-2 (82' Σεσενιόν, 94' Μπέντνερ)
Νιούκαστλ – Γουίγκαν 1-0 (81' Καμπάιγ)
Λίβερπουλ – Νόριτς 1-1 (45' Μπέλαμι - 60' Χολτ)

Κυριακή

Άρσεναλ – Στόουκ 3-1 (27' Ζερβίνιο, 74', 82' φαν Πέρσι - 34' Κράουτς)
Φούλαμ – Έβερτον 1-3 (67' Ρουίς - 3' Ντρέντε, 90' Σαχά, 91' Ρόντγουελ)
Μαν.Γιουνάιτεντ – Μαν.Σίτι 1-6 (81' Φλέτσερ - 22', 60' Μπαλοτέλι, 69' Αγουέρο, 90', 93' Τζέκο, 91' Σίλβα)
Μπλάκμπερν – Τότεναμ 1-2 (28' Φορμίκα - 15', 53' φαν ντερ Φάαρτ)
ΚΠΡ – Τσέλσι 1-0 (10' πεν. Χέλγουσον)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου